Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Advent - sütemény receptek képes leírás - Advent, adventi receptek.tlap.hu
részletek »

Advent - sütemény receptek - Advent, adventi receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: advent.tlap.hu » Advent - sütemény receptek
Keresés
Találatok száma - 19 db
Adventi finomságok húsz perc alatt

Adventi finomságok húsz perc alatt

Hideg téli vasárnapok, amiket jó felmelegíteni egy kis meghittséggel: sütik, némi forró ital, a gyertyák fényei, barátok vagy család, a lényeg, hogy együtt legyünk. Az adventi időszak szép, és nemcsak azért, mert az ünnepi várakozást jelenti, hanem mert a miénk lehet, a maga békéjével együtt. Ajándékozd meg magad egy-egy nyugodt órával, vendégeidet meg néhány finom falattal. Mindkettőben segítünk....Adventi gyümölcskoszorú aszalt gyümölcsökből: Hideg őszi és téli napokon a napfényesebb időt az aszalt gyümölcsökkel idézhetjük fel. Mostanában egyre merészebben használják őket a konyhákban, bár mi most egy hagyományosabb receptúrával ismerkedünk meg.

Adventi őzgerinc

Adventi őzgerinc

Karácsonyi ízek, illatok, ez egy sütiben összpontosul! Kezdő háziasszonyoknak való, egyszerűen elronthatatlan!...A tojást kikeverem a puha margarrinnal, majd hozzáadom a tojást. Ezután a mézzel és a tejföllel alaposan kikeverem. A liszthez adom az aszalt gyümölcsöket, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket. Összekeverem és egy sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntöm. 170 fokon sütöm, ha a teteje kezd pirulni letakarom alufóliával. Tűpróbáig sütöm,majd kiborítom és papírt leszedem róla....

Bódi Margó: Panettone - adventi kuglóf

Bódi Margó: Panettone - adventi kuglóf

A nagyi kuglófja utánozhatatlan, de az ünnepi asztalra varázsolj valami különlegeset, például egy olasz finomságot. Igen macerás, de a siker garantált! Az élesztőt szétmorzsoljuk, 1 dl tejjel kikeverjük, és 10 dkg lisztet adunk hozzá. Meleg helyen, letakarva 1 órán keresztül kelesztjük. A megmosott mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket leöntjük a rummal, és félretesszük. A cukrot, a vaníliás cukrot és a sót a maradék tejjel kikeverjük, és hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a lisztet, a vajat, a narancs- és citromhéjat, valamint az ánizst. Ha a kovász megkelt, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Ezután még 30 percig kelesztjük meleg helyen, majd hozzáadjuk a beáztatott gyümölcsöket és a fenyőmagot...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Diós kalács

Diós kalács

...Az aszalt áfonyát az almalébe áztatjuk. A nagy tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a 2, dl langyos tejben felfuttatott élesztőt. Kevés liszttel elvegyítjük, és meleg helyen, letakarva 15 percig kelesztjük. A megolvasztott vajat a cukorral, vaníliás cukorral, 1 tojással és csipetnyi sóval együtt a kovászhoz adjuk. Robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, majd kézzel összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva további kb. 30 percig kelesztjük. A diót zsiradék nélkül megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. Az áfonyát lecsöpögtetjük. A megmaradt tojás sárgáját 2 ek. tejjel összekeverjük, és a hűtőbe állítjuk. Az apróra kockázott almát az áfonyával, a ribizlizselével, a mézzel, a dióval, a tojásfehérjével meg a likőrrel elvegyítjük...

Édes meglepetés - saját készítésű szaloncukor

Édes meglepetés - saját készítésű szaloncukor

Ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a családodat vagy a barátaidat, tedd magad szabaddá egy kis időre, és láss neki a karácsonyi szaloncukor elkészítésének Hidd el, egy saját készítésű szaloncukrokkal ékesített fa magáért beszél. Hogyan főzzünk otthon szaloncukrot? A régi asszonyok fejében ez a kérdés soha nem merült fel, hiszen akkoriban nem volt ennyiféle szaloncukor. Manapság már bármelyik üzletben lehet kész szaloncukrot vásárolni, és ráadásul rengeteg ízben. A házilag készített cukorka azonban sokkal ízletesebb, finomabb, és nem utolsósorban - mivel mi készítettük -, tudjuk, hogy mi van benne.

Hirdetés
Egy falatnyi finomságok

Egy falatnyi finomságok

Advent beköszöntével mindenki őrült vásárlásba kezdett, a boltokban mozdulni sem lehet. Van olyan ismerősöd, akinek adnál valamit, de ötleted sincs mi legyen az? A megoldás: Gasztroajándék! Az édességet általában mindenki szereti, főleg az év utolsó napjaiban... Ezek a falatnyi finomságok mindenki szívébe gyorsan belopják magukat. Pár éve reneszánszukat élik a gasztroajándékok: bonbonok, likőrök, lekvárok, fűszerolajak, kivonatok. Minden szempontból jó választásnak bizonyulnak, hiszen személyes ajándék, mivel a készítő rajta hagyja a keze nyomát, másrészről garantáltan hasznosak is, hiszen ki tudna ellenállni egy doboz házi készítésű bonbonnak vagy egy kellemesen fűszerezett narancslekvárnak? Én biztos nem. Az elkészítés könnyű, nincs szükség sok alapanyagra, a díszítés pedig ízlés szerint történik. Azért jó, ha van otthon a következő kellékekből: bonbon dobozok, kapszlik (papír bonbon forma), 4 tábla 70% feletti jó minőségű étcsoki, kakaópor, meggy befőtt. Ma 5 könnyen és gyorsan elkészíthető bonbon-t mutatok be nektek. Trüffel golyó - Zserbó gombóc - Gesztenye golyó - Bonbon meggy - Kókusz golyó

Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér

...1. A szárított gyümölcsöket vágjuk össze apró darabokra. 2. 7-8 dkg cukrot karamellizálunk, majd beletesszük a felaprított mandulát. A masszából olajjal megkent alufóliára kis halmokat rakunk. 3. A margarint 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a szerecsendióval robotgéppel alaposan krémesre keverjük, majd hozzákeverjük az aromát és a rumot. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és rászitáljuk a sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet. Belekeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a kis darabokra tördelt grillázst...

Kalácskoszorú

Kalácskoszorú

Karácsonyt megelőző négy héten át, minden vasárnap egy gyertyagyújtással ünnepeljük Adventet. A szó, a latin "adventus Domini" kifejezésből ered. Mai receptünk is ehhez a hagyományhoz kapcsolódik. Az Adventi kalácskoszorú elkészítését részletezzük mai írásunkban....Az olajat, az egész tojást, a cukrot, és a mézeskalácsfűszert Advent, gyertyagyújtás, kalácskoszorú, Adventi sütemény, Adventi gyertyaösszeöntjük az összemorzsolt túróval, s ehhez hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet is. Ezt jól összedolgozzuk, és az (apróra vágott) aszalt gyümölcsöket, a diót is belekeverjük. pluszba Tésztáját kettévágjuk, és hosszú rudat sodrunk/formálunk belőle. Ezután nincs más dolgunk, mint összetekerni, és koszorú alakúra formázni. Mielőtt a sütőbe tennénk, tejjel kenjük le, valamint szezámmagot is szórjunk rá! A sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük bele, s fél óra alatt szép pirosra sütjük. Fontos! Ha kihűlt a tészta, még egy nagyon fontos lépés van: rumos lekvárral kell bekennünk, hogy fényes legyen. A díszítő gyertyákat pótolhatjuk marcipánból készült gyertyákkal is!

Karácsonyi Édességek, Sütemények, Receptek

Karácsonyi Édességek, Sütemények, Receptek

Karácsonyfa mézeskalács: A karácsony egyik legszebb szimbóluma közé tartozik a karácsonyfa. Ezzel a recepttel nem csak örökzöldként díszítheti otthonod, hanem süteményként is... Mandula: Ez az édes apró sütemény karácsonykor is jó választás lehet. A diónak és a mandulaaromának köszönhetően igazán finom íze van...Karácsonyi muffin: A sokak által kedvelt muffin finom nyalánkság lehet karácsonyra is. A nagyon sok féleképpen variálható édesség most ünnepi díszítéssel nagyon jól mutathat a vendégváró falatok között. Receptünk segítésével most te is könnyedén elkészítheted.

Hirdetés
Karácsonyi HerbaBár

Karácsonyi HerbaBár

A gyógyteák az adventi időszakban és az ünnep napjain sem hagynak cserben. Szezonális nyavalyáinkon remekül segítenek, ugyanakkor varázslatos illatukkal és aromájukkal még inkább fokozzák az ünnepi hangulatot. Egy saját készítésű karácsonyi teakeverék pedig szép ajándék lehet barátaidnak! Egy kifejezetten karácsonyi ízvilágú teához a következőkre lesz szükséged: egy kis gyömbér, fahéj, szegfűszeg, szárított és apróra vágott narancshéj, alapnak pedig fekete- vagy zöldtea. A hozzávalókat jól szárítsd ki, és egyenlő arányban keverd össze, majd tedd fémdobozba, hogy aromája, illata ne illanjon el!

Kedvenc adventi sütemények

Kedvenc adventi sütemények

Advent varázslatos hangulatát nemcsak a karácsonyi várakozásnak, hanem az asztalra kerülő csodás édes harapnivalóknak is köszönheti. Az adventi sütemények zöme azért készül, hogy az ünnep alatt a jól záródó dobozból kiemelve olvadjon el a szánkban. Ha azonban ügyesek vagyunk, és sokat készítünk belőle, megjutalmazhatjuk magunkat - és persze a családunkat - az adventi gyertyagyújtásnál is, de elfogyaszthatjuk azon melegében is.

Kókuszos teasütemény

Kókuszos teasütemény

A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy egy könnyű masszát kapjunk, majd formákba töltjük. Előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. Ha megsült, a formákból kiveregetjük, és még melegen porcukorba forgatjuk.

Mézes figurák

Mézes figurák

A sülő mézes süti illata a karácsonyt idézi emlékezetünkbe, a gyertyafényt, az ünnepi készülődést, a meleget, a családi együttlétet. Ráadásul s kis figurák még a karácsonyfán is megállják a helyüket. ...1. A hozzávalókat tartsuk langyos helyen, mielőtt dolgozni kezdenénk. Egy mély tálba szitáljuk bele a liszt felét és a porcukrot, erre tegyük a szódabikarbónát és a fűszereket. Mindezt alaposan keverjük össze. 2. Ezek után adjuk hozzá a margarint, a mézet és a tojást. Nagyon ragacsos masszát kapunk. A liszt másik felét apránként gyúrás közben adjuk a tésztához. Kitartó munkával kerek buci lesz belőle. Tetejét szórjuk meg liszttel, takarjuk le és kb. 10-12 órát pihentessük. 3. Lisztezett deszkán kis adagokban nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Nyújtás után már csak alulról szabad lisztezni a tésztát. Gazdaságosan szaggassuk ki a formákkal, a maradékot friss tésztával gyúrjuk össze és nyújtsuk újra ki....

Mikulásváró muffin

Mikulásváró muffin

Jövő héten már itt a Mikulás, készüljünk neki és a gyerekeknek egy adventi ízvilágú muffinnal!Ajánlom tej és tojás érzékenyeknek is!...Az almát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem és hozzáadom a mézet. Alaposan összekeverem, hozzáadom az olajat, majd egy másik edényben szórom a többi hozzávalót. Az egészet összekeverem, nem kell túl alaposan, csak,hogy a hozzávalók elvegyüljenek egymással. Egy 12 lyukú muffinforma mélyedéseit kikenem vajjal és megszórom liszttel vagy papírral bélelem ki, beleadagolom a tésztát. 180 fokon tűpróbáig sütöm!

Mogyorókrémes golyók

Mogyorókrémes golyók

Ez a mogyorókrémes, sütés nélküli sütemény recept igazán könnyen elkészíthető. Ami nagyon tetszik benne, hogy nem száraz, mint a kekszgolyók többsége, hanem puha, szaftos. És rájuk nézni is jó érzés...Ha gyerekeknek készül, rumos meggy leve helyett frissen facsart narancslével lazítsuk a masszát.

Puha mézeskalács figura

Puha mézeskalács figura

A recept alapján süthető kisebb-nagyobb formájú mézeskalács figura, mézeskalács házikó, adventi csillag és sok-sok más forma. A mézeskalács ház részeit külön-külön kell sütni és a darabok cukormázzal illeszthetők össze. A többi figura szintén díszíthető cukormázzal, cukorgolyókkal. Az elkészült sütemény sütés után puha később is az marad, és tökéletes karácsonyi ízharmóniát ad. A tészta hamar kisül, de előző nap célszerű az összetevőket összekeverni, hűtőben pihentetni. A díszítés is időigényes, rutinnal már gyorsabb. Próbáld ki!

Rumos-szilvás falatok

Rumos-szilvás falatok

...A margarint, a porcukrot, egy csipet sót, a vaníliás cukrot gépi habverővel habosra keverjük, és a liszttel tésztává gyúrjuk. Cipónak formázzuk, fóliába tekerjük, és 15 percig a hűtőben pihentetjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és 4 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A sütőben kb. 8-10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Az aszalt szilvát apróra összevágjuk, és a rummal összekeverjük, majd kiskanállal minden keksz tetejére halmokat teszünk. A tortabevonót vízgőzön felolvasztjuk, és bevonjuk vele a szilvás kekszeket. A tetejüket mandulával díszítjük, és száradni hagyjuk.

Tuti menü