Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karácsonyi készülődés - advent képes leírás - Advent, adventi receptek.tlap.hu
részletek »

Karácsonyi készülődés - advent - Advent, adventi receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: advent.tlap.hu » Karácsonyi készülődés - advent
Keresés
Találatok száma - 7 db
Az igazi Advent - A böjt és ima hatása az aurára

Az igazi Advent - A böjt és ima hatása az aurára

Advent időszaka Jézus születését, a karácsonyt megelőző időszak. (kb. négy hét András napot követő vasárnaptól kezdve). Eleink ebben az időszakban a természettel összhangban éltek, visszahúzódtak otthonaikba. Többet pihentek és foglalkoztak saját magukkal, bensőjükkel, lelki világukkal. A megnyugvás és a felkészülés időszaka ez. Adventre hangolódva: A mai rohanó forgatagban az ember olyannyira eltávolodott a természettől, hogy nem észleli az évszakok változását annyira, mint a régi ember. Gondolok itt pl. az elektromos áram, a világítás használatával arra, hogy az egyes napszakok nem különülnek el. Sokan este nyolckor még az irodában dolgoznak, s nem vesznek arról tudomást, hogy szervezetük az évszaknak megfelelően több pihenésre vágyik. Lelkünknek szüksége van arra, hogy bent tartózkodjunk, gondolkodjunk és befelé figyeljünk. Ezt főként a városi embernek nehéz megtenni, mivel rengeteg hatásnak van kitéve, ami szórttá teszi. (pl.: zajok, fények, reklámok stb.) Azért mégis megpróbálhatunk kiszakadni legalább egy kicsit abból az életmódból, amit a környezetünk sugároz ill. meghatároz számunkra. Próbáljuk ki pl.: ha csak egy hétig nem kapcsoljuk be a televíziót és helyette olvasunk vagy gyertyafénynél elcsendesülünk, milyen hatást érünk el. Saját bőrünkön fogjuk tapasztalni a kedvező hatást.

Idegbeteggé tesz az ünnep előtti fogyókúra

Idegbeteggé tesz az ünnep előtti fogyókúra

A brit nők 60%-a november elején kezdte meg a felkészülést a karácsonyi bőségtálakra, na meg a céges partikra. Az egyik honlap kutatása szerint ők elsősorban azért fogyókúráznak, hogy mély benyomást tegyenek férfi kollégáikra. Dietetikusok segítségét kértük, hogy megtudjuk, szerencsésebb-e az ünnepek előtt fogyókúrázni vagy inkább utána tegyük, de kiderült, egyik sem jó megoldás. Egyébként pedig gondolták volna, hogy van olyan férfi, aki fogyással készül a karácsonyra? Mi kettőt is ismerünk. A British Lion Eggs 3000 nővel töltette ki kérdőívét, hogy megtudják, mikor és hányan kezdenek fogyókúrázni karácsony előtt, valamint miért és hogyan teszik ezt - írja a Daily Mail. A válaszadók hatvan százalékáról kiderült, fogyókúrával előzi meg az ünnepi menüsorokat, hogy jól mutassanak a karácsonyi céges bulin, amit a multiknál dolgozó brit nők ismerkedésre ideális terepnek tartanak. Ehhez még az is hozzájöhet, hogy a legjobb formánkat akarjuk hozni a rég nem látott rokonok előtt, vagy csak nyugodtan szeretnénk végigenni az ötfogásos nagymama-ebédet. A szűkebb környezetünkben kutatva mi is rátaláltunk két olyan jellemre, akik diétás menüvel edzettek a karácsonyi ünnepekre...

Karácsonyi csengőhangok

Karácsonyi csengőhangok

Válogass a karácsonyi csengőhangok közül. A oldalon folyamatosan frissülő ingyenes mp3 csengőhangok és mobil hátterek várnak minden látogatóra. Töltsd le a legfrissebb mobilos tartalmakat ingyen és kápráztass el mindenkit! Tuningold fel a mobilodat ingyen és szóljanak a legnagyobb slágerek a telefonodon. A csengőhangok mellett sms és mms hangokat is találsz oldalunkon.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Karácsonyi láz

Karácsonyi láz

Lassacskán eljön az advent időszaka. Készülünk a tél fogadására, legszebb ünnepünkre, a karácsonyra, az év végi fergeteges bulikra, nyugodt pihenésre a meghitt, családi környezetben, netán wellness-szállodában. Vágyunk már ebben a téli időszakban az érzelmi feltöltődésre, energiát adunk magunknak és egymásnak egyaránt a további fagyos hónapokra. A szabadságolás és otthoni sütés-főzés mellett elkerülhetetlen az ajándékozás miatti készülődés, vásárlás. Az üzletek, plázák villózva csalogatnak minket vásárlásra. Hiába is tagadnánk, fontos része a karácsonynak az ajándékozás. Ami nem lenne baj, de amilyen anyagias világban élünk, lassan beteljesülni látszanak az ünnepi filmek elcsépelt történetei, miszerint a karácsony a vásárlás ünnepe.

Karácsonyi SMS-ek

Karácsonyi SMS-ek

Honlapunkon SMS üzeneteket gyűjtöttünk Neked össze arra az esetre, ha éppen ihlet hiányában egy kis segítségre lenne szükséged! Az üzenetek száma folyamatosan bővül. Szólj hozzá Te is az adott témához, értékeld az SMS-eket, küldj be magad is akár karácsonyi, vicces, vagy éppen tanulságos SMS szövegeket és vegyél részt az ajándék sorsoláson! Reméljük, hogy segíthettünk és hamarosan Te is hozzájárulsz az SMS lexikon bővítéséhez!

Ne stresszelj! Kéthetes adventi kényeztetőprogram

Ne stresszelj! Kéthetes adventi kényeztetőprogram

Az év végi hajtás sok energiát kivesz az emberből. Ha követed tanácsainkat, elkerülheted, hogy félájultan és rosszkedvűen ess be majd a karácsonyfa alá. A karácsony előtti időszaknak ideális esetben arról kellene szólnia, hogy testiekben és lelkiekben is felkészülünk az ünnepre. Ehelyett a legtöbben idegeskedéssel és streszeléssel töltjük ezt az időszakot: miközben ajándékok után rohangálunk a munkahelyünkön az év végi hajtásban is helyt kell állnunk. Most adunk néhány tippet, mely segíthet a kikapcsolódásban!

Ünnepi készülődés gyerekekkel

Ünnepi készülődés gyerekekkel

Ha elérkezik az év utolsó hónapja, a gyerekek már izgatottan várják a Mikulást és a karácsonyt. A levegő tele van a meglepetések izgalmával, finom sütemények illatával. Mi, felnőttek is szívesen díszítgetjük ilyenkor otthonunkat, lessük mások kívánságát, próbáljuk kitalálni, vajon mire vágynak barátaink, rokonaink. A jókedvű készülődésbe vonjuk be gyermekeinket is! A jó meleg, süteményillatú lakásban mindenkinek jólesik együtt készülődni az ünnepekre. A gyerekekkel készíthetünk képeslapokat a távolban élő nagyszülőknek, dekorációkat a lakásba és a karácsonyfára, apró ajándékokat a barátoknak és a család apraja-nagyjának.

Tuti menü