Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vásár - advent képes leírás - Advent, adventi receptek.tlap.hu
részletek »

Vásár - advent - Advent, adventi receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: advent.tlap.hu » Vásár - advent
Keresés
Találatok száma - 6 db
Advent Budapesten

Advent Budapesten

Új kulturális Téli Fesztivált rendez a Szabad Tér Színház a Városháza parkban 2013. november 29. és december 24. között. Budapest Főváros Önkormányzatának jóvoltából új kulturális Téli Fesztivál indul útjára hagyományteremtő céllal advent első hétvégéjén a Városháza parkban. A hiánypótló családi rendezvény elsősorban a budapestieket szólítja meg az ünnepvárás jegyében, újdonságként kulturális programokat kínálva a karácsonyi vásárok forgatagában. Az Advent Budapesten a legjobb magyar kézműves- és gasztronómiai termékeket kínáló vásári forgatag mellett a téren felállított, fűthető Sátor Színházban minden nap kulturális programmal várja a látogatókat. A négy kiemelt hétvégén professzionális előadások, köztük a fővárosi fenntartású színházak ünnepi produkciói is szerepelnek a programban. Hétköznap esténként Budapest legjobb hagyományőrző amatőr csoportjainak előadásai továbbá művészeti intézmények hallgatóinak produkciói láthatók a Téli Fesztiválon.

Dóm Téri Advent, Szeged

Dóm Téri Advent, Szeged

Közép-Európa egyik legszebb terén, a szegedi Dóm téren kézművesek sátrai és egy 200 személyes bálazínház kap helyet november végétől négy héten át. Nemcsak az adventi hangulat, a folyamatosan égő máglyák, meleg harapni való és forró italok melengetik a vásározók testét s lelkét, hanem igényes zenei és színházi előadások is költöznek a bálaszínházba. A szegedi Dóm téren olyan portékákkal és előadásokkal találkoznak, amelyeket a modern kor embere talán csak olvasmányaiból, tévéből ismerhet. Az ördögszekeres vásárok és fesztiválok sajátja a hagyományőrzés, ugyanakkor nem népies hangulatra kell számítani: olyan portékát, környezetet és élményt kínál a szegedi Dóm tér, melyek természetes anyagokból, eredeti forrásból készülnek-épülnek, ám a korszellemmel sem állnak ellentétben.

Kihagyhatatlan karácsonyi vásárok - videó!

Kihagyhatatlan karácsonyi vásárok - videó!

Csizma alakú bögre és mászófal Bécsben, többméteres Télapó Manchesterben, adventi naptár Budapesten - az európai nagyvárosokban már november végétől számos karácsonyi rendezvény várja azokat, akik már magukba szeretnék szívni az ünnep hangulatát. Sokszínű karácsonyi vásárok punccsal és mézeskaláccsal az FN.hu-n. Jászol Budapesten: Idén tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Budapesti Karácsony eseménysorozat, amelynek fő attrakciója a Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Az Európa legjobb adventi rendezvényei között számon tartott vásár (a brit Sunday Times tavaly Európa legjobb karácsonyi vásárának minősítette) december végéig (naponta 10-20 óra között) várja az érdeklődőket. A több mint 120 standos Vörösmarty téri Karácsonyi Vásáron népművészeti és egyedi iparművészeti alkotások közül válogathatunk. A kulináris élvezetekről vályogkemencében sült kenyérlángos, kürtőskalács, lacipecsenye és forralt bor gondoskodik. A gyerekeket pedig hatalmas karácsonyfa, számos karácsonyi koncert, kézművesműhely, játszóház és betlehemi jászol várja.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Mire várunk mindannyian?

Mire várunk mindannyian?

Karácsony előtt az ember irracionális módon mindig abban reménykedik, hogy a menny egy darabkája megjelenhet itt, a földön. Az erre való univerzális várakozás és vágyakozás ideje az Advent. A szó maga, az Eljövetel - az Úr eljövetelére utal. És december 24-én minden évben újra meg is születik a Kisjézus. De ahogy a karácsony keresztény ünnepből lassacskán a család, majd pedig a fogyasztás ünnepévé is vált, ugyanígy össztársadalmi méreteket öltött az ünnepi várakozás is. Kinek-kinek aszerint, hogy mi jelenti a mennyországot, olyan az adventje. Akár gyertyát gyújt hozzá, akár nem. Nincs menekvés. A nagyvárosi ember egyszerűen ki sem vonhatná magát a karácsony előtti készülődésből. Az áruházak, a sétálóutcák ünnepi fényárba borulnak, a bevásárlóközpontok felveszik karácsonyi díszeiket, az üzleteket Mikulás-csokihadseregek és szaloncukros piramisok lepik el, és a reklámok előzékeny ajándékötletekkel tehermentesítenek bennünket a gondolkodás és a gondoskodás alól. Ami nem volna baj, csak ne kezdődne el ez az egész már november első felében!

Pécsi Advent

Pécsi Advent

A Szent István által alapított Pécsi Püspökség az idei évben is adventi programmal vár minden érdeklődőt. A Pécsi Egyházmegye immár kilencedik éve nyitja meg a Székesegyház és a Dómmúzeum kapuit a Pécsi Advent rendezvénysorozat helyszíneként. A fellépők felkérés nélkül ajánlották fel ünnepi előadásukat, így mindkét helyszínen szebbnél szebb műsorokkal örvendeztetik meg a város lakóit és vendégeit. A Pécsi Advent ideje alatt a programok ingyenesen látogathatók.

Vásárok Bécsben

Vásárok Bécsben

Bécs három leghíresebb adventi vására a Rathausplatz előtti karácsonyi vásár, amely a legnagyobb, leghíresebb, és legnagyobb múltú, valamint az Altwiener Christkindlmarkt, és a Schönbrunni adventi vásár. Az oldalon ezek kerülnek részletesen, fényképekkel bemutatása, eljutási, és nyitva tartási információkkal bővítve.

Tuti menü